Uncategorized

Daily struggles | Regen

Regen en kinderen gaan niet goed samen. Ik durf niet met zekerheid te zeggen waar dat nou precies aan ligt. Op dagen dat de zon schijnt spelen de kinderen toch ook vaak binnen? Mijn moeder heeft een tijd lang verschillende BSO’s gerund. Ik moest altijd een beetje lachen als ze zei dat het gedrag van kinderen worden bepaald door lage en hoge drukgebieden. Maar nu dat ik kinderen heb, zie ik in dat ze gelijk heeft gehad.

Zo ook gister ochtend, Jordan en Emily waren bij mij in bed gekropen. Het regende. Anthony was al naar werk en Lilly lag nog heerlijk te slapen. In weekenden of vakanties, voel ik wel een behoefte om later op te staan dan 06:00. En dan streef ik ook gewoon om langer in bed te kunnen liggen. Maar dan word ik wel ‘’gestraft’’ door mijn kinderen.

Of ze gaan zeuren om eten, drinken of hulp bij andere zaken. Of ik stuur ze naar beneden, want ze kunnen toch makkelijk zelf de tv aanzetten en kijken? Maar dan loop ik het risico dat ze ruzie krijgen en met elkaar op de vuist gaan, of ik kom beneden en ze hebben alles ondergekliederd met bodylotion, of boter.

Ja, niet zo heel pedagogisch verantwoord van mij. Maar een mens heeft slaap nodig. En ik wat meer dan gemiddeld vind ik zelf aangezien mijn kinderen dagelijks herhaaldelijk kattenkwaad uithalen. Want zelfs als ik uit bed ben halen ze streken uit.

Iedereen wijst mij er altijd op dat ik hele lieve kinderen heb. Ik grijns dan altijd, niet zozeer omdat ik apetrots ben dat ze niet zo antisociaal  zijn als hun moeder. Ik vind het gewoon zo briljant dat ze zich zo voortreffelijk voordoen aan de buitenwereld. Wat mijn kinderen betreft is slapen en tijd voor mijzelf voor mij echt overbodig. Dus ik heb mijzelf uit bed gehesen, mijzelf aangekleed en zijn vertrokken.

Het is niet zo heel goedkoop maar wel de perfecte uitkomst voor dagen zoals deze. De binnenspeeltuin a.k.a. Monkeytown, Kids Play Town, Wamelland of Ballorig. De plek waar je heen kan gaan met je kinderen en zelf rustig kan blijven zitten. Mits ze besluiten om zichzelf uit te kleden op de wc en poedelnaakt tevoorschijn te komen (waargebeurd).

Heel handig als je zelf nog wat ‘’werk’’ moet doen. Toen ik nog studeerde maakte ik er ook graag gebruik van. Dan ging Lilly spelen en schreef ik opdrachten. Of zat ik met mijn hoofd in de studieboeken. Nu heb ik tijd om lekker aan mijn blogs te werken.

Ik vind het een hele briljante uitvinding zo’n binnenspeeltuin en kan er niet meer zonder. Vooral omdat ik niet altijd evenveel zin heb om te knutselen. In mijn huishouden staat dat gelijk aan de meest bloedstollende scene uit de film ‘’the hurt locker’’. Voor de mensen die de film niet kennen, één fout en de bom ontploft.

Ik vraag me altijd af hoe ik het beter kan doen en sta ook open voor suggesties, dus laat gerust een berichtje

 

Hoi, even voorstellen: ik ben Eefke. Ik ben 27 jaar. Samen net mijn partner (Anthony) ben ik trotse ouder van 3 kinderen. Mijn oudste dochter is 7 mijn zoontje is 4 en mijn jongste dochter is nu bijna 2 jaar. Ik schrijf graag over lifestyle, moederschap, eten, zwangerschap en beauty on a budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *