Uncategorized

 Parenting hacks |Plat achterhoofd |

Het ouderschap kan soms best zwaar zijn voor nieuwe ouders. Zelfs met het 2de kind en het 3de kind had ik het zwaar. Je wordt vaak overspoeld met informatie al tijdens de zwangerschap. Soms moest ik mijzelf inhouden om niet te gaan gillen als iemand weer met het zoveelste advies kwam aankloppen.

Het allerbelangrijkste wat ik daarvan kan zeggen is, vertrouw in jezelf! You can do this!

Het grappige vond ik dat de adviezen vanuit de professionals (kraamzorg) met elke bevalling totaal anders was. Wist je dat het advies bijna elk jaar word bijgesteld?

Wiegendood is echt heel triest en ik raad het ook niet af om te luisteren naar de professionals maar als moeder ken je je kind het beste en kun jezelf goed inschatten of het kind wel of niet op zijn buik kan liggen.

Dat brengt mij meteen op een punt wat ik heel erg belangrijk vond, namelijk:

Een plat achterhoofd bij je baby!

Als een kind veel op zijn rug ligt kan zijn zachte schedel een platte vorm aannemen. Het kan zo zijn dat door medische redenen het kind gewoon vaak in dezelfde positie ligt maar als er geen spraken is van ziekte of iets dergelijks dan kan je dit voorkomen door het volgende:

  • Leg tijdens het slapen je baby in verschillende houdingen: Links, rechts, buik en rug. Spreekt voor zich.
  • Laat je kind niet te lang in een maxi-cosi, Idem.
  • Leg je kind zo vaak mogelijk op de buik, in de box, in het bed en als het kan ook in de kinderwagen. Zo stimuleer je niet alleen de krachttraining in de nek maar wakker je ook de drang tot ontdekken aan. Mijn kinderwagens waren niet altijd de beste maar bij elke ‘’ligbak’’ kon ik de zonnekap makkelijk verwijderen en installeren. Als we dan door de stad, het bos of door de supermarkt liepen dan klikte ik de kap eraf en legde mijn baby op de buik, vonden ze fantastisch.
  • Een boxmatras. Ik heb het matras persoonlijk gebruikt met oogpunt op de ondersteuning van het hoofdje maar het matras is in het algemeen bedoeld voor meer comfort wat ook niet onbelangrijk is.
  • Draag je kind in een draagzak of draagdoek. Mijn voorkeur ging uit naar de draagdoek. Ik kon door zo’n draagdoek ook multitasken; borstvoeding geven en brood smeren, stofzuigen of tandenpoetsen.

Dit waren voor mij de belangrijkste tips die ik mij eigen heb gemaakt.

Vond je dit nuttige tips, of heb je nog aanvullende tips? Laat dat dan even hieronder weten. Ik zal z.s.m meer tips posten.

Hoi, even voorstellen: ik ben Eefke. Ik ben 27 jaar. Samen net mijn partner (Anthony) ben ik trotse ouder van 3 kinderen. Mijn oudste dochter is 7 mijn zoontje is 4 en mijn jongste dochter is nu bijna 2 jaar. Ik schrijf graag over lifestyle, moederschap, eten, zwangerschap en beauty on a budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *