Uncategorized

Story time | Bevallingsverhaal 3 | Deel 2

Hier gaat het bevallingsverhaal van Emily verder.

…… was het nou echt wat ik dacht dat het was, of had ik nu gewoon een uber erge zweetnaad??

Microscoop

Na mijn beleving kwam dan eindelijk, na veel te lang wachten een vrouw binnen. Ze nam het verzamelde bewijs voorzichtig over en smeerde het op een z’n klein glaasje en legde het onder de microscoop.

Met een bonkend hart wachtte ik het antwoord af, toen ze uiteindelijk naar mij richtte en vertelde dat het echt vruchtwater was en daarmee bevestigde dat ik niet gek was, drong het tot mij door dat de doritos zak dus out of reach was.

Ik kan dit prima in mijn eentje

Het grappige was dat we er al heel lollig over hadden zitten doen, maar Anthony  vertrok die ochtend naar Delfzeil voor werk. Door al die twijfelende professionals stelde ik het nieuws zolang mogelijk uit, niet dat hij voor niks terug zou komen. Ik voelde me prima, en daarbij had ik niet echt het idee dat de boel al aardig ‘’op gang’’ was.

Ik belde hem op zo rond 14:00, maar verzekerde hem dat hij niet hoefde te haastten. Ik had alles onder controle! Het enige wat ik belangrijk vond was eten, dat moest er wel z.s.m. komen.

Hypnobirthing

Toen het derde trimester aantrad en de angst mij om het hart sloeg, besloot ik om iets nieuws te proberen. Weg met die lotusademhaling en brainwaves, dit keer gaat het werken.

Regelmatig zette ik ter ontspanning een filmpje op YouTube aan waarbij ik dus helemaal in trans kon raken terwijl ik onder de douche stond. Onverstaanbaar gehum van een Indiase mevrouw met klankschalen op de achtergrond, ik kan het filmpje helaas niet meer vinden. In het scherm verschenen er elke keer van die zweverige teksten als: ‘’ ik accepteer de pijn die erbij komt kijken wanneer mijn vagina word opengerijt door de het lichaam van de baby die mij aankomende maanden slapeloze nachten zal bezorgen’’. Naja, de exacte woorden weet ik niet meer, maar het komt op hetzelfde neer.

Ik voelde mij zo in mij kracht, ongelooflijk. Totaal zen was ik toen ik mijn kamer kreeg toegewezen, al snel werd er eten gebracht. Alle toeters en bellen vond ik ook totaal geen probleem. Telkens als er weer gevoeld moest worden gooide ik zonder moeite mijn benen open, want tja, ik ging ervanuit dat het toch nog wel uren zou duren.

Haar verjaardag viel op de chinese jaarwisseling

Na het avondeten, zo rond 17.00 begon het pijn te doen. Ik ging vaker onder de douche staan om de pijn te verlichten. En toen Anthony binnenstapte vond Emily het ook wel tijd worden. Toen ik de zogenaamde controle verloor, gaf ik mij totaal over. Zo’n magische ervaring, zo jammer dat ik dit niet bij de eerdere bevalling kon.

Het persen deed pijn, duh, maar ik voelde me zo alert, zo aanwezig. Ik had ook helemaal geen pijnstilling genomen en voelde mij daardoor extra empowered. Ik voelde me gewoon een powerhouse, en ik kon dit, dit kind werd geboren op een fabeltastische wijze.

Toen ze dan eindelijk op mijn buik lag met dat schattige paarse, rimpelige lichaampje, gaf ik haar nog net geen fist bump. Wij waren een goed team, die Emily en ik. Ik heb ook zelf de navelstreng doorgeknipt deze keer, wat een taai ding.

Apetrots was ik toen ook dat gestroomlijnd was afgerond. Helemaal high in the sky van het behaalde succes. dit was het dan, dit was de laatste. We waren compleet.

Succes

Ik mocht de volgende ochtend naar huis, ik had erg veel bloed verloren, ongeveer 1,5 liter bloed (in vergelijking tot de fluxus van vorige keer was dit een peulenschil). Soms bekruipt mij dat gevoel toch wel hoor, maar ik denk dat je dat als moeder altijd blijf houden, komt er dan echt geen baby meer bij?

Wanneer wisten jij dat jullie gezin compleet was?

Deel 1 gemist? Lees ‘m hier.

Hoi, even voorstellen: ik ben Eefke. Ik ben 27 jaar. Samen net mijn partner (Anthony) ben ik trotse ouder van 3 kinderen. Mijn oudste dochter is 7 mijn zoontje is 4 en mijn jongste dochter is nu bijna 2 jaar. Ik schrijf graag over lifestyle, moederschap, eten, zwangerschap en beauty on a budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *